Archive for oktober, 2007

okt 05 2007

RIAA klaagt vrouw aan, met succes.

Published by under Algemeen

“De jury oordeelde dat de alleenstaande moeder Jammie Thomas 222.000 dollar (157.000 euro) moet betalen wegens het illegaal aanbieden van muziek via Kazaa. Dat komt neer op 9.250 dollar per nummer.

Hoe de jury aan dit bedrag kwam, is onduidelijk. De twaalf juryleden wilden na afloop van de rechtszaak geen commentaar geven, zo meldt Ars Technica.

De uitspraak is een belangrijke overwinning voor de Recording Industry Association of America (RIAA). Tot nu toe schikte de belangenorganisatie van de platenindustrie de claims tegen p2p-aanbieders altijd buiten de rechtszaal om. “Dit is wat er gebeurt als je niet met ons schikt”, waarschuwde Richard Gabriel, die optrad als advocaat namens de muziekbedrijven.”
(webwereld.nl)

$9250 ,- per nummer…. dus dan zou de RIAA ongeveer $138.750.000,- van mij kunnen krijgen met een rechtzaak. (had ik wel Kazaa moeten gebruiken en in het geweldige Amerika moeten wonen natuurlijk.

Die advocaat van de RIAA is ook een mooie: “Dit is wat er gebeurt als je niet met ons schikt”. Ik zag een comment op GeenStijl staan die de spijker wel op z’n kop slaat: “Ik hoop dat zijn moeder trots op hem is”. Nou dat hoop ik ook. Jezus, wat een zielige bedoening die RIAA met hun advocaten.

Ik slinger vanavond mn usenetprogje maar eens aan en download nog wat meer muziek welke ik overigens nooit had gekocht als ik het had moeten kopen.

Nog geen reactie's