Archive for april, 2003

apr 21 2003

Bomexperts ontmantelen doos ijshoorntjes

Published by under Algemeen

Een medewerker van een tankstation in de Drentse plaats Roden ontdekte het ‘verdachte pakketje’ toen hij rond 23.00 uur wilde aflsuiten en belde de politie.

Het pakketje, een doos van ongeveer dertig centimeter groot, lag tegen een van de pompen aan. Een bomverkenner van de politie adviseerde het EOC in te schakelen. Het tankstation werd afgezet, maar de woningen in de buurt hoefden niet te worden ontruimd.

Het EOC arriveerde in de loop van de nacht en wist met röntgenfoto’s algauw uit te sluiten dat er explosieven in de doos zaten. Uiteindelijk maakte een EOC’er tegen drie uur de doos open en ontdekte de ijshoorntjes. Hoe de doos er terechtgekomen is, is vooralsnog een raadsel.

Bron:NU.nl

Tja, ijshoorntjes dien je ook met de nodige voorzichtigheid te behandelen 😛

Nog geen reactie's

apr 18 2003

OV kaart

Published by under De Oude Doos

Vind ik me daar een prachtige OV-kaart uit 1992.

an3s01na

Natuurlijk een ‘prachtige’ foto met mijn tronie erop, máár deze kaart was lekker wel geldig door de week én in het weekend.

Dat waren de betere tijden voor een student hè.

En aangezien iedereen nu aan de hand van deze ovkaart ook meteen weet wanneer ik jarig ben verwacht ik natuurlijk wel felicitatie’s op 16 augustus 🙂

Nog geen reactie's

apr 18 2003

Scania

Published by under De Oude Doos

En wat kom ik daar tegen?

Een identiteitspasje van Scania Nederland! 😀

b7stttf2

Mooie tijd bij dat bedrijf gehad, de periode zelf niet overigens, dat was ergens rond 1995/96 dus.

Wat gaat de tijd toch weer snel! 🙁

Nog geen reactie's

apr 18 2003

De jaren 90

Published by under De Oude Doos

Ik wil natuurlijk niet gaan ketteren (als 80’s fanaat zijnde) maar de jaren 90 waren qua muziek ook geweldig eigenlijk. Vooral begin 90 was er een ware revolutie gaande in de muziek: house, techno, gabber, RnB etc.

Ik was vooral een aanhanger van Club en Techno.

Ik had toen eerst een vriendin die was helemaal ‘into’ blues. DaRuLe vond dat niet zo leuk. 😀

De vriendin die erna kwam was gelukkig iets meer ‘down to earth’ hoewel ze wel erg ver weg woonde.

1 reactie tot nu toe

apr 15 2003

Sirenes worden weer maandelijks getest

Published by under Algemeen

Het jaarlijkse alarm van de afgelopen zeven jaar blijkt onvoldoende om de mensen betrokken te houden bij het waarschuwingsstelsel.

Ja! Duh! Wat voor een pokkegeluid is het ook zeg, er zit totaal geen herkenning in.

Die oude, dat waren pas sirenes en niet geheel onbelangrijk, die HOORDE je ook.

Maarja, die werden door de nog in leven zijnde oudjes nog teveel geassociëerd met de 2e wereldoorlog. Toch raar eigenlijk…. ZEVEN jaar geleden zijn die dingen vervangen.

De oorlog was toen al 51 jaar daarvoor afgelopen….

Overigens,.. mocht er in Nederland een invasie komen dan zou ik dat als ik de vijand was op een eerste maandag van de maand doen om 12:00.

Nog geen reactie's

apr 08 2003

Wassen en Knippen graag

Published by under Algemeen

Twee van de vijf katten gaan eventjes naar de dierenarts om geschoren te worden. 🙂

Het kammen en borstelen wil gewoon niet meer, dus tijd voor grof geschut.

Uiteraard volgen de foto’s zodra ze vrijdagmiddag weer terug zijn. :))


Zoiets als deze foto is het resultaat 🙂 Dit is Scylla een jaar of 2 geleden, ook kaal dus.

Nog geen reactie's

apr 01 2003

1 april!

Published by under Algemeen

Koreaanse zweeftrein moet Gronings publiek overtuigen

Commissaris der Koningin Hans Alders en burgemeester Wallage van Groningen zijn vanmiddag eregast tijdens een gratis proefrit met de Koreaanse magneet-zweeftrein.

Deze rijdt vanaf vanmiddag vijf uur vanaf het Hoofdstation en brengt inzittenden in 33,2 minuut van Groningen naar Amsterdam. Omdat het gaat om een kennismaking met de supertrein van Hoechst-Krupp, kunnen belangstellenden gratis mee. Er zijn via deze krant per email nog 91 kaartjes beschikbaar voor de test-rit. Ook bij het loket aan het Hoofdstation zijn tot vanmiddag drie uur nog enkele honderden gratis kaartjes. De terugreis uit Amsterdam is vanavond om 19.00 De testrit is een initiatief van het Groningse provinciebestuur en burgemeester Wallage. Daartoe is besloten omdat er steeds meer kritiek komt vanuit de burgerij. Noorderlingen vragen zich af waarom zo’n magneettrein eigenlijk nodig is. ‘Het is hier mooi en het moet hier maar lekker rustig blijven. Wat moeten we met al die randstedelingen?’, vraagt men zich af.

De provincie Friesland wil, zoals gemeld, niet meewerken aan de aanleg van de magneetzweefbaan. Omdat de provincie Groningen vreest dat het hele project daardoor in gevaar komt heeft men besloten het publiek te laten kennis maken met de enige bestaande magneetzweefbaan van het Duitse consortium, dat ook in Groningen dienst zou moeten doen.

Omdat Friesland niet mee wil werken is besloten de trein bij wijze van proef over het bestaande traject via Drenthe naar Amsterdam te laten rijden. De Koreaanse zweeftrein kon naar Groningen komen dankzij bemiddeling van Guus Hiddink. Deze ex-coach van het nationaal voetbalelftal van Korea is toevallig bridgepartner van de Groningse CDA gedeputeerde Tonnis Musschengang en kon in Korea een goed woordje voor Groningen doen.

De proefrit met de schitterende supersnelle trein is vanmiddag vanaf 17.00 uur. Het college van GS van Groningen gaat voltallig mee waardoor de gedeputeerden ook in discussie kunnen gaan met tegenstanders, zoals GroenLinks (Attie Bosman) of leden van de Milieubeweging. Voor hen is ook een plaats in de trein vrij gehouden en zijn extra consumpties beschikbaar. ‘Als ze de trein zien weten ze in elk geval waar ze het over hebben. Maar ik hoop niet dat er al teveel tegenstanders komen, want voor de voorstanders moet er natuurlijk ook plaats blijven in de trein’, aldus Commissaris.

De trein vergt een jaarlijkse huur van 400.000 euro. Dat geld is beschikbaar dankzij binnenkomende Langman-gelden van vijf miljard euro.

Wie een gratis kaartje wil reserveren kan een email sturen naar de Groninger Internet Courant. U krijgt meteen bericht van plaats-reservering. LET WEL: OP=OP! De mail kunt u sturen aan: [email protected]

bron: GIC.nl

1 reactie tot nu toe